Ik ben Sylvia Frauenfelder, geboren in 1962 te Den Haag. Lange tijd ben ik werkzaam geweest als bemiddelaar bij het Openbaar Ministerie.

Om op een meer bezielde manier mensen te begeleiden, volgde ik de vierjarige opleiding voor Psychosociale Begeleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen, met als specialisme systeem- en contextuele therapie.

Daarnaast heb ik mij ook gespecialiseerd in rouwverwerking voor broers en zussen. Ik werkte mee aan het boek 'Rouw in de zijlijn' van Minke Weggemans, waarin zussen vertellen over het verlies van een broer of zus.

In 2007 publiceerde ik mijn scriptie voor de Academie voor Integrale Menswetenschappen onder de titel 'Death ends a life, not a relationship: De dood van een broer of zus. Miskend verlies?'

Naast mijn werk als counselor werk ik ook bij het Openbaar Ministerie als slachtoffercoördinator. In deze functie begeleid ik slachtoffers en/of nabestaanden van ernstige geweld en zedenzaken, levensdelicten en verkeerszaken. Voor de mensen die het is overkomen, is dit een heftige periode in hun leven. Ik informeer en sta deze mensen zo goed mogelijk bij gedurende de gehele rechtsgang.

Mijn interesse gaat uit naar wat mensen beweegt, wat hen inspireert en hoe zij zich verder kunnen ontplooien in de omgang met zichzelf en hun omgeving. Het werk als psychosociaal counselor heeft mijn leven rijker en voller gemaakt.

Om mijn eigen balans tussen ontspanning en het werken met cliënten te behouden, wandel ik graag met mijn hond en zing ik in een Jazzcombo.

Ik ben steeds opnieuw verrast door de veerkracht van de mens. Het inspireert mij om te zien hoe mensen in zeer korte tijd kunnen veranderen...

Interview in het Algemeen Dagblad op de Dag van het Slachtoffer 22-2-2016

Klik op het artikel om te vergroten.

nl_NLDutch